capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEn el marc de les Jornades Mes de la Dona Març 2017, el passat divendres dia 10 de març, a les 20 h, va tenir lloc a la Institució Alcover l'acte d'homenatge a Margot Fuster Perelló, organitzat pel Col·lectiu Dones de Llevant. Margot Fuster (1933) va ser una de les primeres professores de l'Escola de Música de Manacor i fundadora del Grup Música Jove. En aquest acte tan emotiu, hi varen intervenir Maria Antònia Gomila, Bàrbara Duran, Carme Galmés, Petra Riera, Joan Servera, M. Joana Mas, Xavier Gelabert i Guillem i Juanjo Mateos, entre d'altres. Alguns d'ells havien estat alumnes de Margot Fuster, que assistí a l'acte i hi féu un parlament. En les seves intervencions, varen tocar i interpretar diverses cançons.

Margot Fuster

El passat divendres dia 10 de març, a les 11 h, el grup d'ensenyants Divendres, coordinat per Montse Bonnín, va visitar la Institució Alcover. M. Magdalena Gelabert, gerent de la Institució, s'encarregà de guiar-los i explicar-los la biografia d'Alcover i les activitats i tasques que organitza i desenvolupa la Institució.

Grup divendres

visita grup divendres

El passat dimecres dia 8 de març, a les 11 h, es va presentar la memòria del Policia Tutor a la Institució Alcover. Hi varen participar Martí March, conseller d'Educació; Pedro Rosselló, batle de Manacor; i Catalina Cladera, consellera d'Hisenda i Administracions Locals. En acabar l'acte de presentació i després d'un refresc, M. Magdalena Gelabert va oferir una visita guiada a l'espai museogràfic de la Institució a tots els assistents.

 

Policia tutor

Visita guiada Magdalena


logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444