capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat dijous dia 21 de juliol, a les 20 h, es va realitzar la presentació del llibre L'univers simbòlic de Ramon Llull, de Gabriel Genovart. Guillem Puerto i Lleonard Muntaner es varen encarregar de fer una petita introducció donant èmfasi als principals aspectes que havien trobat més interessants sobre l'obra de Genovart, i tot seguit, el mateix autor ens va explicar la seva obra.

Finalment, la presentació es va cloure d'una manera ben atractiva, amb un petit concert de la mà del grup de música Polissonia, que va tocar algunes cançons medievals basades en diversos cançoners de l'època de Ramon Llull. Gabriel genovart va companyar el concert recitant alguns fragments del Llibre d'amic e amat.

 

Lunivers.JPGPolissonia.JPGUnivers2.JPG

El passat dimarts dia 19 de juliol, a les 20.30 h, dins el marc de les Festes de Sant Jaume l'Associació d'Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover i la mateixa Institució varen organitzar un sopar a la fresca i la projecció del film La nit de Sant Llorenç, dirigit per Joan Barceló. En primer lloc, els assistents varen fer un sopar fred a partir dels plats casolans que havien preparat els Amics i, a continuació, es va projectar la pel·lícula. Varen obrir l'acte M. Magdalena Gelabert (gerent de la Institució), Maria del Mar Riera (presidenta de l'Associació d'Amics) i, tot seguit, el director del film, Joan Barceló; el fill del guionista, David Riera; i el director actoral, Antoni Truyols introduïren i comentaren el film.

sopar.JPGsopar2.JPGsopar3.JPG

El passat dimecres dia 20 de juliol, a les 20 h, Albert Carvajal i Antoni Gomila varen donar una conferència a la Institució Alcover, titulada "Temps i espais a les festes del patró de Sant Jaume". De manera participativa, els dos historiadors varen fer un repàs històric, a partir de la documentació, de les festes de Sant Jaume, posant especial esment en els temps i espais on es desenvolupa la festa des del segle XIV fins a l'actualitat, i en les activitats (lúdiques, musicals, religioses, esportives) que s'hi realitzaven.

 

temps_i_espais.JPGtemps_i_espais2.JPG

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444