capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat dissabte dia 6 de maig, a les 20 h, presentàrem a la Institució Alcover el llibre Essència de mare, en un acte que va servir per retre homenatge al compositor Antoni Parera, al qual es va entregar un petit obsequi en nom de la ciutadania de Manacor. Essència de mare és un llibre d'autoria compartida que recull la poesia de M. Magdalena Gelabert, la música de Bàrbara Duran i Antoni Parera (s'hi inclou la partitura manuscrita del compositor) i il·lustracions de Miquel Caldentey. El Col·lectiu Dones de Llevant va col·laborar en l'organització de l'acte, ja que aquesta entitat va involucrar-se molt activament ara ja fa un any en la preparació del llibre i l'espectacle poeticomusical Essència de mare, que es va representar el 3 de març de 2016 al Teatre de Manacor i en el qual intervengueren els ballarins del grup D-Dansa. 

Hi varen intervenir la professora del grup D-Dansa Sebastiana Duran, l'autora M. Magdalena Gelabert,  la musicòloga Bàrbara Duran, l'l·lustradora Miquel Caldentey, l'editoria Maria Muntaner, la presidenta del Col·lectiu de Dones de Llevant Antònia Matamalas, el compositor Antoni Parera i la regidora de Cultura i Turisme de Manacor Antònia Llodrà. Francesca Pilar Sánchez i Maria Magdalena Vives varen llegir alguns poemes del llibre. 

L'acte es va cloure amb la interpretació de dues cançons, la primera a càrrec de Joan Sebastià Sansó i la segona a càrrec de Maria del Mar Bonet i Antoni Parera.

 

Dedicatòries

 

homenatge Parera

Sense esdeveniments
aculturals inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444