capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat dilluns dia 16 d'octubre, a les 19 h, va tenir lloc a la Institució Alcover la inauguració de l'exposició itinerant "Dones excepcionals en el camp de l'educació", editada pel Consell de Mallorca dins el projecte "Mallorca té nom de dona". L'exposició, gestionada per l'Espai Dones, presenta les obres i aportacions en el camp de l'educació de Clara Hammerl, Rosa Sensat, Marta Mata i Margarita Comas. Bàrbara Sagrera, gerent de la Institució, va fer la presentació i inaugurà l'exposició, que restarà a la Institució fins dia 29 d'octubre.

L'acte s'agermanà amb la commemoració del Dia de les escriptores, que va consistir en una lectura de textos d'escriptores en diverses llengües que cada lector i lectora va triar per a l'ocasió. Enguany s'optà pel lema Poderoses, que serví per orientar les lectures cap a les escriptores que en són reflex. M. Antònia Matamalas, presidenta del Col·lectiu Dones de Llevant, parlà sobre la importància d'aquest tipus de commemoracions, que denuncien les desigualtats de gènere encara existents. Tot seguit, M. Magdalena Gelabert va explicar les dificultats amb què s'han trobat les dones per escriure al llarg de la història.

El Col·lectiu Dones de Llevant organitzà i coordinar aquesta lectura, que anà acompanyada de quatre peces musicals que interpretà Tomeu Riera amb la guitarra. Diverses persones del públic s'hi afegiren amb poemes i fragments que havien triat per a l'ocasió, de manera que fou un acte molt participatiu i obert.

concert dia escriptores

obertura Bàrbara Sagrera

aculturals inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444