capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat divendres dia 27 d'octubre a les 20.30 h va tenir lloc a la Institució Alcover l'acte de presentació del llibre Tantum ergo, original de Josep Maria Fuster. Es tracta d'un recull de nou narracions de ficció que incorpora reflexions filosòfiques i s'endinsa en la psicologia dels personatges protagonistes. Va conduir l'acte M. Magdalena Gelabert, i hi varen intervenir Lleonard Muntaner, l'editor; Damià Pons, autor del pròleg; Jaume Santandreu, autor de l'epíleg; Josep Maria Fuster, l'autor, i Joan Bibiloni, que va cloure l'acte amb una cançó interpretada amb veu i guitarra.

L'escriptor, que és també col·laborador de Perlas y Cuevas, va explicar que també hi ha un component de denúncia o de crítica social en aquest llibre que pretén fer reflexionar els lectors i estimular-los a repensar les situacions quotidianes plantejades des de la psicologia íntima que pot motivar les accions dels personatges. Tantum ergo és un títol extret de les darreres estrofes del Pange lingua, himne eucarístic que va escriure Tomàs d'Aquino i que evoquen, segons l'escriptor, la humilitat franciscana. L'himne també és present al Llibre de Blanquerna de Ramon Llull, de manera que podem dir que en la tria del títol conflueixen diversos elements de la formació i bagatge cultural de l'escriptor.

En acabar l'acte, s'oferí un refresc als assistents.
 Tantum ergo
inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444