capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEnguany, com cada estiu, dins el marc de les festes de Porto Cristo i de S'Illot s'han contat rondalles a damunt l'arena. També solem participar a les festes de Son Macià de la mateixa manera, contant rondalles al pati de ca les monges. Aquesta activitat s'ha convertit en tradició des de fa ja alguns anys, i ha aoncsguit engrescar molts de joves, i no tan joves, a escoltar aquestes rondalles de la mà dels nostres contadors.

 

La de Portocristo, de dia 14 de juliol, va ser la primera rondalla de l'estiu damunt l'arena, la contà Apol·lònia Gamundí, qui ens va representar Es port de sa cibolla blanca. Amb un gran èxit de participació, la pedagoga i recent iniciada contadora de rondalles va saber captar l'atenció dels infants fins al darrer moment fent que aquests participassin en la representació de la rondalla.

 

Coincidint amb les festes de Son Macià, dia 9 d'agost, de la mà de Coral Cuatrecasas i amb l'ajuda d'Ana Prieto es va contar la rondalla d'En Pere de la bona roba. Com sempre és habitual a Son Macià, hi haguè molta participació i interès per part del jove públic assistent que convertí així en un èxit aquesta tradicional activitat. 

 

Per acabar amb el cicle de rondalles d'estiu, dia 18 d'agost, a S'Illot es va contar la darrera rondalla. Coral Cuatrecasas va repetir amb En Pere de la bona roba, i va dur a terme la representació tot aconseguint la participació del públic assistent, convertint-los en princeses amb anells, moixos i cans.

 

En definitiva, podem definir aquesta activitat d'estiu com d'un èxit, un any més. Esperam que l'estiu que ve la poguem repetir amb la mateixa il·lusió i resposta obtinguda enguany!

 

Sense esdeveniments
aculturals inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444