capsalera


L'espai de la Biblioteca monogràfica de la Institució Pública Antoni M. Alcover fou inaugurat durant la Setmana Alcover 2012, per tal de posar a l'abast dels alcoveristes i investigadors els llibres i materials relacionats amb Antoni M. Alcover que la Institució ha anat recopilant o que ha rebut en donacions o cessions. Els materials que constitueixen el fons de la Biblioteca són: llibres, audiovisuals, una col·lecció extensa de postals i cartes i publicacions periòdiques.

 

Pel que fa als llibres, actualment la Biblioteca en reuneix més de 800, que es troben classificats per la paraula clau que n'indica el caràcter:

 

Obra pròpia: llibres escrits per Antoni M. Alcover.

Biblioteca d'Antoni M. Alcover: llibres de la seva biblioteca particular.

Rondalles: material sobre l'Aplec de Rondalles Mallorquines.

Estudis sobre Alcover: obres sobre la figura d'Antoni M. Alcover.

Obra relacionada amb Alcover: llibres que estan relacionats en certs aspectes amb Antoni M. Alcover.

Llibres d'interès general: llibres que poden ajudar a entendre millor l'obra d'Alcover.

Manuscrits

 

Heus aquí el catàleg de llibres de la Institució Pública Antoni M. Alcover.

 

Quant als audiovisuals, la Biblioteca aplega entorn de 160 CD o DVD, dels quals n'hi ha que són materials audiovisuals interns a la Institució (els més nombrosos) i d'altres que són externs. L'arxiu intern consta de material de diferent temàtica, com ara rondalles o reportatges, entre d'altres. A l'arxiu extern es troba material vinculat a l'obra d'Alcover, a les gloses, a la música, a les rondalles, a la creació o a la didàctica.

 

El catàleg d'audiovisuals de la Institució.

 

Altrament, la Biblioteca reuneix una important col·lecció de postals que Antoni M. Alcover portava dels seus viatges arreu de les terres catalanes i d'Europa, així com nombroses cartes adreçades a familiars, amics i col·laboradors. A més, a la Biblioteca hi ha dipositats gairebé tots els números del setmanari La Aurora corresponents als anys 1912, 1913, 1914 i 1915, en el quals Antoni M. Alcover va col·laborar.

 

Puja

Sense esdeveniments
aculturals inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444