capsalera4

foto_rondalles2

Pels voltants de 1880 Antoni M. Alcover conegué Miquel Costa i Llobera, Bartomeu Ferrà, Tomàs Aguiló, Josep M. Quadrado, Joan Alcover, Gabriel Maura... tots ells persones molt importants dins el món de les lletres i l'erudició del seu temps. El contacte amb aquests intel·lectuals li va fer veure les possibilitats literàries de la llengua catalana i, a poc a poc, descobrí el tresor immens de vocabulari i de formes idiomàtiques que es trobava en l'esperit dels pagesos i que brollava de la boca de la gent humil i analfabeta.

Antoni M. Alcover se sentí meravellat i emocionat quan descobrí aquest tresor de rondalles, cançons i centenars de paraules i expressions. A partir d'aquest moment es posà a recollir, de poble en poble, més de quatre-centes rondalles signades amb el pseudònim d'En Jordi des Racó, que s'han anat editant des del 1886 fins avui. Per aquesta obra de recol·lecció i publicació de les rondalles figura entre els primers folkloristes europeus al costat de Perrault, Andresen o dels germans Grimm.

Aquest tresor de les rondalles sempre ha interessat tant a la gent de Mallorca com a la de fora, per això les rondalles s'han traduït al castellà, alemany, anglès, francès, romanès, txec, rus...


logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444